Umjetna inteligencija – Foto: Pixabay

Gdje god se priča zadnjih dana nekako iskoči umjetna inteligencija. Većinom je se hvali na sva zvona, da može ovo ili ono. Svakim satom moć je sve veća, bilo da se radi o tekstovnom ili glasovnom generiranju. Strah me da će umjetna zamijeniti pravu. Bez obzira na to što je Viktor dostupan u Menart multimedijalna knjižara i kod mene za 15e i dalje me pitaju česta pitanja:


●Gdje kupiti knjigu?
U navedenoj knjižari ili kod mene.


●O čemu se radi?
Pročitajte.


●Hoće li biti engleska verzija knjige?
Hoće. Svakako jednom. Kako sve oko nas vrvi hvalisanjem AI inteligencije pokušao sam i prevesti nekoliko paragrafa. Rekoh da probam. Naposlijetku sam našao alat Easy peasy koji je prevodio i dijelove koji su inače “kršili” standarde.( dijelovi o epilepsiji, bolestima… i sl.) Prijevod cijelog dokumenta se naravno plaća, no to nije ni važno jer ću kad stignem, ne znam kad, pretvoriti sa dragim timom ljudi.


Do Easy peasy me dovela dobra reklama preko reelsa. Besplatna i plaćena verzija, mogućnosti je doista puno. Od životopisa, glasova, senzacijonalističkih naslova, govora na vjenčanjima. Napravio sam nekoliko projektića vezanih za Titanic😅Nije loš alat, ali moja anksiozna strana se uplašila da će me netko tko vodi sustav, koji je koliko shvatih u Singapuru, loše gledat, prozvat jer svako moje djelo, baš kao i život, ima i pozitivne i negativne likove, koje život naziva ljudima.
Ne znam za vas, ali ja se ostavljam umjetnih i okrećem se pravim mozgovima. Onima koji su nažalost, napretkom tehnologije svaki dan u opadanju.


Vidimo se na promociji 1.12. u Zagrebu, A Victor će dobiti ljudsko, englesko izdanje, jednom. Potrudit ću se!
Viktora kupite kod mene ili u @menart_multimedijalnaknjizara


Hvala divnim čitateljima!🥳

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)